4 annosta
Ainekset:
4 kpl luomubroilerin rintafileetä
Salsa:
1 kuutioitu hapan omena
1 dl kuivattuja puolukoita
1 hienonnettu punasipuli
3 rkl omenaviinietikkaa
2 dl Virgino chiliöljyä
½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
1 tl inkivääritahnaa
1 ½ tl jauhettua kanelia
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja pidä lämpimänä.
Pilahvi:
4 dl rikottuja ohrajyviä
1 dl Virgino Valkosipuli- tai Rosmariiniöljyä
1 hienonnettu keltasipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
6 dl kana- tai kasvislientä
2 tl suolaa
3 rkl hienonnettua persiljaa tai korianteria
Kuumenna kasari, lisää ohrajyvät ja kuullota niitä kevyesti öljyssä sipulien kanssa. Lisää liemi ja hauduta kypsäksi, tarkista maku.
Tarjoa salsa ja pilahvi Virgino-rypsiöljyssä paistetun luomubroilerin rintafileen (4 kpl) kanssa. Voit käyttää paistamiseen maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, Valkosipuliöljyä tai Rosmariiniöljyä. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla.
Resepti: Keittiömestari Kim Palhus