Ainekset:
1 kg tomaatteja (mahdollisimman kypsiä/ylikypsiä)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl hillosokeria
Laita tomaatit hetkeksi kuumaan veteen. Kuuma vesi irrottaa mukavasti tomaatista kuoren. Kuori tomaatit ja pilko ne kattilaan.
Lisää tomaattien joukkoon suola ja anna vetäytyä hetken.
Pilko sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä pannulla Virginossa. Lisää kuullotetut sipulit tomaattien joukkoon.
Keitä 30 - 40 minuuttia kunnes tomaatit ja sipulit ovat pehmenneet. Soseuta ja lisää loput ainekset. Keitä pienellä lämmöllä vielä noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
Purkita ketsuppi kuumana lasisiin astioihin, anna jäähtyä. Säilytä ketsuppia jääkaapissa.