Suomalaiset kasvikset ovat parhaimmillaan sadonkorjuuaikaan. Niitä kannattaa käyttää runsaasti ruuanlaitossa, mutta mikään ei estä maustamasta ruokia etnisellä twistillä.
Soseutettu thaimaalainen kukkakaalikeitto on samettisen pehmeää, ja vaikutelmaa lisää kookosmaito, laadukas öljy sekä pähkinävoi.
Resepti on hunajaa lukuun ottamatta vegaaninen, ja hunajan voikin halutessaan korvata ruskealla ruokosokerilla.
Virginon öljyistä tähän reseptiin sopivat niin Chiliöljy, Valkosipuliöljy kuin perinteinen maustamaton Virgino-öljykin.
Thaimaalainen kookos-kukkakaalikeitto
2 kukkakaalia
½ sipuli
2 valkosipulin kynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 l kasvislientä (kuutiosta)
1 limen mehu
2 dl kookosmaitoa
3 rkl Virgino Chiliöljyä (tai Valkosipuliöljyä / maustamatonta Virgino-öljyä)
1 rkl vihreää currytahnaa
3 rkl maapähkinävoita (sileää)
1 tl chilirouhetta
1 tl kuminaa
1 tl suolaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
päälle: suolapähkinöitä, tuoretta korianteria
Huuhdo kukkakaalit ja leikkaa nuput irti. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
Keitä kasvikset pehmeiksi ja soseuta liemessä sauvasekoittimella.
Lisää muut aineet, sekoita hyvin ja kuumenna keitto.
Koristele paahdetuilla, suolatuilla pähkinöillä ja tuoreella korianterilla.