Pikkuleipiä tuliaiseksi ja pukinkonttiin

keksit sItse tehdyt lahjat ovat nyt arvostetumpia kuin koskaan. Käden taidot ovat arvossaan, ja itse tehty lahja kertoo saajalle, miten paljon häntä arvostat.

Ruuan hinnan noustessa tulee edullisemmaksi tehdä itse pikkuleipiä kuin ostaa vaikkapa konvehtirasioita - ja lopputulos on paljon herkullisempi.

Ennen syötävän lahjan antamista pitää muistaa varmistaa, noudattaako saaja jotain ruokavaliota. Hanki vaikkapa kaunis, jouluinen peltirasia tai lasipurkki, ja pakkaa kotitekoiset keksit siihen. Hyvä idea on liittää mukaan lista valmistusaineista.

Tahini on seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa, jota käytetään monien itämaisten ruokien valmistukseen. Pikkuleipiin se tuo herkullista, paahteista ja pähkinäistä makua. Kylmäpuristettu rypsiöljy puolestaan sopii erinomaisesti myös makeisiin leivonnaisiin.

Tahini-rusinakeksit
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
½ tl suolaa
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl tahinia
1 kananmuna
100 g rusinoita

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita öljy ja tahini keskenään tasaiseksi seokseksi ja lisää kananmunan kanssa taikinaan. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian murenevalta, lisää tilkka vettä.

Muotoile taikinasta pötkö ja kääri se leivinpaperiin. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään tunniksi. Leikkaa pötköstä viipaleita ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa, keksit kannattaa paistaa useammassa erässä.

Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia. Vedä valmiit pikkuleivät leivinpapereineen jäähtymään pöytätasolle. Säilö ilmatiiviisti purkkiin tai rasiaan.

Pin It