Ainekset:
5 dl maitoa tai vettä
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa
noin 14 dl vehnäjauhoja
2 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
Täytteeksi:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Lemon curdia
1 dl tomusokeria
voiteluun kananmuna
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon/veteen. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi rypsiöljy.
Anna taikinan kohota liinan alla. Jaa taikina kahtia ja kauli kahdeksi ohueksi levyksi.
Sekoita täyteainekset tasaiseksi seokseksi ja levitä levyille. Kääri levyt rullalle ja taivuta rulla kranssin muotoon. Leikkaa saksilla osiin n. 1,5 cm välein niin, että rulla jää kiinni alapuolesta. Taittele syntyneet osat vastakkaisille puolille.
Anna nousta liinan alla, voitele kranssi kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15 - 20 minuuttia. Käytä peltiä, jossa on reunat, sillä täyte saattaa hieman valua paiston aikana.